Manželské večery Jar 2015

Kurz Manželské večery tvorí osem stretnutí. Zámerom kurzu je pomôcť všetkým manželským párom posilniť a prehĺbiť ich partnerský vzťah. Kurz dává manželom výbornú príležitosť stráviť čas spolu ako pár a pritom sa zaoberať dôležitými otázkami svojho manželstva.

Manželské večery sú veľmi praktické, pomôžu vám získať a osvojiť si dôležité schopnosti, aby ste mohli vytvoriť pekné manželstvo na celý život. Každý večer dostanete príležitosť užiť si spolu dobrú večeru a pritom načúvať a rozprávať sa. Budete mať ako pár dosť času na rozhovor o téme večera. Skupinová diskusia nie je súčasťou kurzu, súkromie párov je plne rešpektované.

Manželské večery se v súčasnosti konajú vo viac ako 28 štátoch sveta a v Prešove najbližšie začínajú 03.2.2014 v Komunitnom Pastoračnom centre bl. Jána Pavla II. na sídlisku Šváby o 19:00.

Na kurz je nevyhnutné sa zaregistrovať. Pozor, počet párov je obmedzený!

Komu je kurz určený ?

Kurz je určený všetkým manželským párom, ktoré na sebe chcú pracovať a spoločne investovať do svojho vzťahu. Vôbec nezáleží na tom, či v manželstve žijete menej ako dva roky alebo viac ako tridsať rokov.

Ak máte pekné manželstvo, kurz vám pomôže ďalej ho zlepšiť a posilní vaše dobré návyky. Na druhej strane, ak máte v manželstve ťažkosti, kurz vám poskytne praktické zručnosti, ktoré vám pomôžu ťažkosti prekonať. Páry, ktoré už žili oddelene, využili kurz ako príležitosť k zmiereniu sa a k nájdeniu cesty spať.

I keď je kurz založený na kresťanských princípoch, velmi prospeje všetkým manželským párom. Kurz vysoko ocenili i mnohé páry z necirkevného prostredia.

Ako kurz prebieha ?

Večera - každý večer začína večerou pri sviečkach. Ponúka príležitost stráviť čas spolu ako pár alebo s ďalšími pármi.

Príhovor - nasleduje vždy po večeri. Niektoré kurzy používajú na príhovory DVD, na iných kurzoch vedúci príhovory prednesú sami.

Káva a čas na diskusiu - Súčasťou príhovoru sú aj cvičenia, ktoré robíte spolu ako pár. Snažíme se vytvoriť také prostredie, aby ste mali istotu, že váš rozhovor nebude nikto ďalší počuť. V pozadí hraje hudba. Počas najdlhšieho cvičenia se podáva káva alebo čaj a zákusok.

Domáce cvičenia - na konci každého stretnutia dostanete domáce cvičenie, ktoré by ste spolu do ďalšieho stretnutia mali urobiť. Domáce cvičenia nikto nevyberá, ani nehodnotí, ide čisto o váš prospech. Cvičenie vám má pomôcť pokračovať v rozhovore aj doma.

Témy jednotlivých večerov:

Vybudovať pevné základy
Umenie komunikácie
Riešenie konfliktov
Sila odpustenia
Rodičia a svokrovci
Dobrý sex
Láska v akcii
Slávnostná večera - V čom spočíva pekné manželstvo?

Koľko kurz stojí ?

Za kurz vyberáme kurzovné na pokrytie nákladov na večere a materiály pre účastníkov kurzu. Bližšie informácie namanzelskevecery.sk@gmail.com

Pri registrácií prosím uveďte do poznámky mená partnerov. Ďakujeme!

Registrácia

Kontaktné údaje
Ostatné údaje
Poznámka
Overenie