Silvester 2011

31. december 2011

Pozrite si aj: Fotky, Videá, a Reakcie prítomných


Tohtoročný Silvester privial so sebou niečo letné, keďže výhernou témou, za ktorú bolo možné hlasovať, bola téma - Leto. Počasie nás trošku sklamalo, vzhľadom nato, že vonku mrzlo a nič nenasvedčovalo tomu, že vo vnútri bola atmosféra naladená na inú nôtu. Tak a teraz si držte klobúky! Exkurzia naprieč decembrovo-letno-silvestrovským večerom sa začína.

Všetko to odštartovalo registráciou o 19.30 a v priebehu pol hodinky sa aula sľubne napĺňala. Krátko po 20tej hodine tunajšieho švábskeho času, sa pre hŕstku mladých začal posledný večer starého roka. Úvodným bodom programu bolo čosi z filmovej tvorby našich organizátorov. Hneď od začiatku bolo cítiť, že program bol veľmi dobre pripravený. Aula sa na pár hodín zmenila na (ne)poznanie. Letná atmosféra sa s nami niesla celým večerom.

Po krátkom úvode, sme sa presunuli na menšie občerstvenie. Na chuť si prišli aj tí, ktorí nezvyknú jedávať v neskorých večerných hodinách. Miestne špeciality pod názvom "co napekľi dzifčata" chutili a spravili radosť tým, ktorým žalúdok veselo vyhrával. Okrem toho všetkého sa podávala aj kapustnica a chladené nápoje. To všetko bez kvapky alkoholu.

Po chutnom štarte sa tanečným parketom niesli ľudovky, letné hity a samozrejme nesmel chýbal belgický tanec. Netrvalo dlho a miestnosť bola plná tanečníkov a tanečníčok, medzi ktorými sa veselo zvŕtali aj naše sestry františkánky. Tanec a zábavu na malú chvíľu vystriedalo karaoke, kde mal každý odvážlivec ukázať svoj skrytý talent. Ej veru, veľa talentovaných ľudí žije medzi nami.

Čo by to bol silvestrovský večer bez tomboly. A ako každoročne aj tento rok výhry svojim obsahom vyvolávali úsmev na tvári. Nabalení darčekmi sme sa letne oblečení vydali na psie záprahy. Táto zimná verzia dostihov bola tým pravým osviežením. K tomu všetkému si pre nás pripravili program aj naše sestričky. Previedli nás tým, čo by nemalo chýbať mladému evanjelizátorovi 21.storočia.

Tesne pred polnocou sme mali čas spoločných chvál a adorácie. Vkročiť do nového roka s chválou na perách prináša zo sebou niečo neopakovateľné. Boh bol a je blízko nás. Otvorenosť srdca je však naša parketa. On prichádza tam kde ho pozveme. Pozývam vás pozvať Ho do tohto nového roka, v ktorom bude potrebné oveľa viac svedčiť vlastným životom.

Opísať jedným slovom tento večer je ťažké. Radosť zo spoločenstva, tancovačka, vanutie Ducha Svätého, priateľstvá... Stručná niť všetkého čo priniesli posledné minúty roka 2011. Do toho ďalšieho vám prajem veľa Božieho požehnania, lebo bez neho by sa nám ťažko dýchalo v tomto svete. Nech On je vašou Alfou i Omegou.

Zuzka


 

 

Vychutnajte si trochu silvestrovskej atmosféry pri aktivite psie záprahy

Video o záchrane sveta a zábery zo zákulisia

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


Celý silvestrovský večer sa niesol v letnom štýle :) More, piesok, slnko, pohoda :)) Ale nie, bolo jednoznačne super. Dobre sme sa pobavili na programe, niečo pekné sme vyhrali v tombole, zatancovali sme si, niečo chutné dali pod zub. Využili sme čas v adorácií a z plných pľúc sme chválili Pána... a nakoniec ohňostroj..:) Jednoducho špica :) Môžeme už teraz začať odpočítavanie do ďalšieho silvestra :)

Michal

Ja som sa na Silvestri v KPC zúčastnila prvýkrát, takže som mala trochu obavy, aké to bude, kedže som tam nepoznala veľa ľudí. Najprv som si myslela, že budem mat papučového Silvestra pred telkou, ale neľutujem, že som sa nakoniec rozhodla ísť a musím povedať, že som sa naozaj zabavila, vytancovala, zoznámila sa s niekoľkými novými ľuďmi a ešte mohla aj poďakovať Bohu za všetko dobré v roku 2011 :)

Mirka

Silvester? Silvester bol najlepší v mojom živote. Zábava gradovala o to viac, že som mohol čas stráviť s ľuďmi, ktorých si vážim a obdivujem, s mojimi priateľmi. Občerstvenia bolo hádam toľko, že zo stola nezmizla ani polovica. Naučil som sa tancovať belgický tanec, aspoň myslím, že sa tak volá :D, ktorý by som vydržal tancovať až do rána, napriek tomu, že mi niekedy vypadli kroky. Po chválach sme všetci dostali citáty, môj sa mi veľmi páčil a oslovil ma, lebo ma utvrdil v tom, že Boh mi preukazuje dobro a pomôže mi kedykoľvek keď to budem potrebovať. Koniec roka som si nemohol ani lepšie predstaviť. Ďakujem organizátorom a Bohu za nezabudnuteľný večer. Dúfam, že sa budeme môcť vidieť aj o rok. Shalom :)

Jakub

Na silvestri v tomto úžasnom spoločenstve som sa zúčastnila prvý krát a určite svoje rozhodnutie neľutujem! Už len samotná téma: Leto, bola super výzvou, nakoľko leto milujem a veľmi som sa tešila, moje očakávania sa naplnili...celý večer sa niesol v užasnej atmosfére, v rytme tance, "papania", pripravená bola aj úžasná tombolka, či zábavné scénky, ktoré si pre nás pripravili, ako sestry, tak aj organizátori - za čo im patrí veľká vďaka! Spoznala som veľa nových a zaujímavých ľúdí...koniec a zároveň začiatok roka, prežitý s Bohom v srdci - lepšieho Silvestra hádam ani niet!

Romy

Pre mňa sa celý týždeň pred Silvestrom niesol v duchu toho, že sa musím rozhodnúť, kde z ponúkaných 5 možností strávim Silvester. Nakoniec voľba padla na silvestrovskú letnú párty v KPC- čku.  A môžem povedať, že naozaj nemám čo ľutovať. Strávila som jeden z najkrajších Silvestrov v spoločnosti Boha počas celého večera, ale asi najviac pri chválach a adorácii a taktiež v spoločnosti najlepších kamarátov pri parádnej tancovačke, tombole, aktivitách, ohňostroji, či úžasných rozhovoroch. Obrovská vďaka organizátorom, všetkým zúčastneným a hlavne Bohu. 

Katka

Galéria